close
close
  1. Home
  2. Sleutel op de deur

Sleutel op de deur

Heeft u zelf een bouwgrond en zoekt u een betrouwbaar bouwbedrijf om voor u uw droomwoning te realiseren?

Wij bouwen uw droomwoning volgens uw smaak en budget. Klassieke villa, Pastorijstijl, moderne villa of eigentijdse woning? Onze vaklieden, werfleiders en architecten staan tot uw dienst en begeleiden u in elke fase van het bouwproces zodat alles probleemloos verloopt.

Wij werken onder de 'Wet Breyne' wat betekent dat wij een bankwaarborg stellen om de goede uitvoering van de werken te verzekeren.

Werkwijze in stappenplan

1

Een goed gesprek met een lekkere kop koffie

In eerste instantie luisteren we naar jouw verhaal en wensen, naar wat jij belangrijk vindt om van je huis en thuis te kunnen maken.

Aan de hand van ons woon en leefwensenplan komen alle administratieve en praktische vragen en persoonlijke noden en wensen aan bod. 

Met al deze elementen gaat Sempels aan de slag om uw droom vorm te geven.

2

Studieopdracht

We gaan er samen voor!

Terwijl de architect aan de slag gaat laten wij de noodzakelijke studies uitvoeren om u een correcte prijsofferte te kunnen aanbieden.

Wij zijn immers van principe dat u recht heeft op een volledige en transparante prijsofferte waarbij met alle elementen (stabiliteit, EPB,...) rekening wordt gehouden. Zo komt u nadien niet voor verrassingen te staan.

3

Bespreking voorontwerp

Met het voorontwerp bij de hand zit u samen met uw bouwadviseur. Samen overloopt u de plannen. U merkt dat de bouwtekenaars van bij de start uw verwachtingen vertalen in een uitnodigend geheel.

Tijdens dit tweede gesprek verfijnt u samen met uw bouwadviseur de plannen. Voorkeuren of suggesties? We luisteren naar uw opmerkingen en werken het architectuurplan verder uit op maat van uw wensen.

4

Persoonlijk voorstel

Na goedkeuring van het voorontwerp ontvangt U:

  • een plan op maat van uw droomwoning
  • een 3D-beeld van uw toekomstige thuis
  • een gedetailleerde meetstaat
  • een volledig lastenboek
  • een volledige prijsofferte

5

Bouwovereenkomst

De bouwovereenkomst wordt ondertekend en volgt de wet Breyne, de bescherming voor de bouwheer.

Solvabiliteitswaarborg van 5 % van de bouwprijs wordt via bankwaarborg vastgesteld. 

De architect dient ondetussen de omgevingsvergunning (=vroegere bouwvergunning) in via het digitaal omgevingsloket.

6

Start met bouwen

Na het verkrijgen van de bouwvergunning wordt alles in gereedheid gebracht voor de start van de van de ruwbouwwerken. U wordt door de werfleider op regelmatige tijdstippen uitgenodigd ook aanwezig te zijn op de werfvergaderingen. Zo kunnen wij ook tijdens de bouwfase rekening houden met uw feedback.

Tijdens de realisatie van de bouwwerken zal de coördinator u ook uitnodigen om uw definitieve keuze van de afwerking vast te leggen. In de toonzalen van onze leveranciers kiest u badkamer, keuken, vloer of vloerbedekking en deuren. De afwerking van uw huis bepaalt u zelf. 

Van start tot finish is uw coördinator uw contactpersoon. U kan op elk moment bij hem terecht met elke vraag.

7

Oplevering van uw woning

De woning is klaar, de werfleider zal samen met u en de architect de hele woning inspecteren op zichtbare gebreken en u krijgt de sleutel, eventuele tekortkomingen worden binnen de 14 dagen opgelost.

Nu wordt slechts de helft van onze Solvabiliteitswaarborg vrijgegeven.

Een jaar later zal dan de definitieve oplevering plaats vinden, alles wordt terug geïnspecteerd en de laatste schijf van onze Solvabiliteitswaarborg kan worden vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen?  
Contacteer ons