close
close
verkocht!
  1. Home
  2. Te koop
  3. Woningen Linden
  4. Omgeving

Woningen Linden verkocht!

Woningen Linden

Moderne koppelwoningen in Linden

Bed van Napoleon

Boven op een groene heuvel van Linden staat een oud boswachtershuisje. De overlevering wil dat niemand minder dan keizer Napoleon Bonaparte hier ooit de nacht doorbracht. Op de terugweg van een inspectieronde in mei 1810 verdwaalden Napoleon en zijn klein gevolg. Verkleumd en hongerig klopte het gezelschap aan bij de afgelegen hoeve van Jef Tiet. De keizerlijke appetijt bleek verder te reiken dan het bord want ook de boerendochter Eliane viel in de smaak. Hoe dat verhaal verder afloopt, lees je in geuren en kleuren op de kaart van de huidige bistro.

Kasteel van Horst

Het kasteel van Horst is een goed bewaard kasteel in Holsbeek. Het kasteel bezit een zeer grote vijver annex slotgracht. Buiten de slotgracht is er ook een koetshuis, dat in de jaren 90 van de 20e eeuw werd gerestaureerd en verbouwd tot taverne. Kom genieten van een wandeling in de groene omgeving of ontdek het kasteel op een van hun evenementen.

Abdij van Vlierbeek

De voormalige abdij van Vlierbeek is gelegen in het landelijke groene deel van de deelgemeente Kessel-Lo ten noordoosten van de stad Leuven in Vlaams-Brabant. Zeven eeuwen lang vormde de abdij het kader voor het dagelijks leven van de benedictijnermonniken van Vlierbeek. Met het afschaffen van de kloosters maakte de Franse Revolutie een einde aan het kloosterleven. Maar Vlierbeek is geen ruïne zonder leven. 


De abdij  is nu het centrum van de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Vlierbeek. De site bekleedt een voorname plaats binnen de cultuur- en kunstgeschiedenis van het oude Brabant.De bezoekers van vandaag ontsnappen niet aan de bijzondere sfeer van de tuinen, de monumentale kerk en de merkwaardige kloostergebouwen.  


De abdij van Vlierbeek is het gedroomde eindpunt voor vele wandelaars en fietsers, een pleisterplaats voor passanten die op het terras van de herberg genieten van de gastvrijheid zoals die de eeuwen door tot de taken van de abdij behoorde.

Heeft u vragen of opmerkingen?  
Contacteer ons