close
close
  1. Home
  2. Woningbouw

Sempels Woningbouw

Beschik je zelf over een bouwgrond of ben je nog op zoek, en zoek je een betrouwbaar bouwbedrijf om jouw droomwoning te helpen realiseren? Dan Ben je hier op de juiste plaats!

Wij bouwen je droomwoning volgens jouw smaak en budget. Wens je een klassieke villa, een woning in pastorijstijl, een moderne of eigentijdse villa? Het kan allemaal. Onze vaklieden, coördinatoren en architecten staan tot uw dienst en begeleiden je in elke fase van het bouwproces zodat alles probleemloos verloopt.

Wij werken onder de 'Wet Breyne' wat betekent dat wij een bankwaarborg stellen om de goede uitvoering van de werken te verzekeren.

Werkwijze in stappenplan

1

Een goed gesprek met een lekkere kop koffie

In eerste instantie luisteren we naar jouw verhaal en wensen, naar wat jij belangrijk vindt om van je huis een thuis te kunnen maken.

Aan de hand van ons woon- en leefwensenplan komen alle administratieve en praktische vragen en persoonlijke noden en wensen aan bod. 

Met al deze elementen gaat Sempels' Groep aan de slag om uw droom vorm te geven.

2

Studieopdracht

We gaan er samen voor!

Terwijl de architect aan de slag gaat laten wij het grondonderzoek uitvoeren om je een correcte prijsofferte te kunnen aanbieden.

Wij zijn immers van principe dat je recht hebt op een volledige en transparante prijsofferte waarbij met alle elementen rekening wordt gehouden. Zo kom je nadien niet voor verrassingen te staan.

3

Bespreking voorontwerp

Met het voorontwerp bij de hand zit je samen met je bouwadviseur. Samen overloop je de plannen. Je merkt dat de bouwtekenaars van bij de start je verwachtingen vertalen in een uitnodigend geheel.

Tijdens dit tweede gesprek verfijn je samen met je bouwadviseur de plannen. Voorkeuren of suggesties? We luisteren naar je opmerkingen en werken het architectuurplan verder uit op maat van jouw wensen.

4

Persoonlijk voorstel

Na goedkeuring van het voorontwerp ontvang je:

  • Een plan op maat van uw droomwoning
  • Een 3D-beeld van je toekomstige thuis
  • Een gedetailleerde meetstaat
  • Een persoonlijk lastenboek 
  • Een volledige prijsofferte

5

Bouwovereenkomst

De bouwovereenkomst wordt ondertekend en volgt de wet Breyne, de bescherming voor de bouwheer.

Solvabiliteitswaarborg van 5 % van de bouwprijs wordt via bankwaarborg vastgesteld. 

De architect dient ondertussen de omgevingsvergunning (=vroegere bouwvergunning) in via het digitaal omgevingsloket.

6

Start met bouwen

Na het verkrijgen van de bouwvergunning wordt alles in gereedheid gebracht voor de start van de van de ruwbouwwerken. Je wordt door de bouwcoördinator op regelmatige tijdstippen uitgenodigd om aanwezig te zijn op de werfvergaderingen. Zo kunnen wij ook tijdens de bouwfase rekening houden met jouw feedback.

Tijdens de realisatie van de bouwwerken zal de coördinator je ook uitnodigen om jouw definitieve keuze van de afwerking vast te leggen. In de toonzalen van onze leveranciers kies je jouw badkamer, keuken, vloer of vloerbedekking en deuren. De afwerking van jouw huis bepaal je zelf. 

Van start tot finish is je coördinator uw contactpersoon. Je kan op elk moment bij hem terecht met elke vraag.

7

Oplevering van uw woning

De woning is klaar! De werfcoördinator zal samen met jou en de architect de hele woning inspecteren op zichtbare gebreken. Hierna krijg je de sleutel. Eventuele tekortkomingen worden zo snel als mogelijk opgelost.

Nu wordt slechts de helft van onze "Solvabiliteitswaarborg" vrijgegeven.

Een jaar later zal dan de definitieve oplevering plaatsvinden. Alles wordt terug geïnspecteerd en de laatste schijf van onze "Solvabiliteitswaarborg" kan worden vrijgegeven.

8

Naservice

Zorgeloos bouwen stopt natuurlijk niet bij de oplevering van de woning. Daarom kan je ook steeds rekenen op Sempels voor de naservice van de woning.

Daarnaast geniet u van de 10-jarige aansprakelijkheid als hoofdaannemer.

Heeft u vragen of opmerkingen?  
Contacteer ons