Wat is een BEN-woning?

Energievriendelijk en duurzaam wonen is een belangrijk aandachtspunt voor al wie bouwplannen heeft. Met een BEN-woning ben je zeker van een moderne woonst die beantwoordt aan alle duurzame energiebehoeften van vandaag en morgen.

 

Ontdek alles over een BEN-woning

BEN: BijnaEnergieNeutrale woning

BEN, dat staat voor BijnaEnergieNeutraal, is een wettelijk verplichte norm waaraan elke nieuwbouwwoning voortaan moet voldoen. Wie vandaag een huis bouwt, moet alle nodige investeringen doen die ervoor zorgen dat de woning zo weinig mogelijk energie verbruikt. De weinige energie die het huis toch nog nodig heeft, moet afkomstig zijn van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp.

 

BEN-woning: E-peil E30 noodzakelijk

Verwarmen, koelen en ventileren: in traditionele woningen vragen deze functies een aanzienlijk energieverbruik. En dat vaak via fossiele brandstoffen. 

Zo biedt Sempels jou de perfecte BEN-woning.

Om die evolutie te keren, zet de overheid alsmaar meer in op BEN huizen die haast geen energie verbruiken door een aantal zeer gerichte en duurzame ingrepen. De voordelen van een BEN-woning wegen dus aanzienlijk door in je eigen budget en in het leefmilieu van ons allemaal.

Met een BEN-woning ga je voor duurzaamheid.

De voordelen van een BEN-woning

Voor een BEN-woning kiezen, levert je aanzienlijke voordelen op. Zo geniet je winter en zomer van een aangenaam binnenklimaat en dat zonder veel energieverlies. Je realiseert ook een belangrijke besparing op je energiefactuur en draagt meer dan een steentje bij aan de verduurzaming van het klimaat. Bovendien is het een goede zaak dat je dankzij een BEN-huis minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen met een hogere CO-uitstoot.

 

Sempels bouwt jouw BEN-woning

Met Sempels als bouwheer voor jouw nieuwe BEN-woning kies je voor decennia ervaring van een gevestigde bouwwaarde. Onze ervaren medewerkers staan je bij met raad en daad. Ze leggen samen met jou het hele traject af, assisteren je bij alle belangrijke keuzes en verzorgen alle projectcommunicatie van a tot z. Zo hoef jij nergens zorgen over te maken en ben je altijd zeker van een efficiënte follow-up.

Benieuwd hoe Sempels jouw stijlvolle en duurzame BEN-woning realiseert? Maak dan snel een afspraak voor meer informatie!
BEN-woning woning nieuwbouwwoning duurzaam wonen energie woning
Bekijk onze
realisaties

Bij Sempels zijn wij elke dag in de weer om al onze klanten 100% tevreden te maken. De uiteenlopende stijlen van onze huizen zijn daarvan het perfecte bewijs. Benieuwd naar de pareltjes die wij al hebben gebouwd?

ONTDEK ALLE REALISATIES
Privacy policyDisclaimer
BTW BE 0456.458.739